Despre

Fiecare creştin, fie el ortodox sau neortodox, este de acord cu faptul că Biserica este păstrătoarea unei averi de mare preţ. Averea este alcatuită din cuvintele şi faptele mântuitoare ale lui Iisus Hristos, după cum ne spune Sfânta Scriptură, scrisă de Sfinţii Apostoli la inspiraţia Sfântului Duh şi după experienţa duhovnicească trăită în Hristos, care este reflectată în vieţile şi în scrierile Sfinţilor Părinţi.

Din această avuţie fac parte: Sfânta Scriptură scrisă de Sfinţii Apostoli şi Sfânta Tradiţie şi, de asemenea, tot în această avuţie se mai găsesc şi minunatele şi de Dumnezeu inspiratele rugăciuni ale Sfintei Liturghii şi ale altor servicii bisericeşti; aici se regăsesc şi scrierile Sfinţilor Părinţi, minunatele exemple ale vieţii creştine reflectate în vieţile sfinţilor, glorioasele imnuri ale Bisericii, precum şi cuvintele pline de Duh ale multor părinţi contemporani.

Noi, românii, ne lăudăm că aparţinem unei Biserici care a mărturisit despre Hristos în timpul opresiunii comuniste, şi care a dat minunaţi părinţi spirituali, mari teologi, mărturisitori ai credinţei şi stareţi plini de inspiraţie duhovnicească, cum ar fi Părintele Cleopa, Părintele Sofian, Pr. Arsenie Boca, Pr. Dumitru Stăniloae, Pr. Arsenie Papacioc sau Pr.Teofil Părăianu. Însă câţi dintre noi am încercat să citim scrierile lor, sau am urmat sfaturile lor, sau am încercat să ne înconjurăm de lumina strălucitoare a lui Hristos aşa cum au făcut ei?

Eu, mă folosesc astfel de internet, pentru a citi rugăciunile de zi cu zi, pentru a lectura din vieţile sfinţilor, din Psaltire şi din Pateric, pentru a căuta în Sfânta Scriptură, pentru a vedea icoane şi a asculta muzică.

Scopul meu, prin acest blog, este să vă împărtăşesc şi dvs., cititorilor creştini, din bucuria învăţăturilor duhovniceşti, compuse prin „inspiraţia Duhului Sfânt” sau culese din surse alese.

Iubiţi fraţi, este timpul  să ne scuturăm şi să ne trezim din starea noastră de letargie şi să ne folosim de  bogăţia resurselor ce ne sunt puse la dispoziţie în scopul întăririi credinţei noastre şi pentru a creşte alături de Dumnezeu.

Gustaţi din izvorul dătător de viaţă al tradiţiei Bisericii noastre şi nu vă va părea rău, pentru  că oricine gustă din această apă vie nu va înseta niciodată!

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu al Său har şi a Sa iubire de oameni şi să vă călăuzească paşii prin lumina credinţei spre mântuirea sufletelor, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Termeni și condiții

  • Materialele afişate pe acest site (imagini, text, sunet, video) fie sunt personale, fie sunt adunate dintr-o varietate de surse.
  • Pentru materiale care nu îmi aparţin întotdeauna va fi menţionată sursa/posesorul dreptului de autor.
  • Pentru reproducerea pe alte platforme web se va posta un link care să facă trimitere la pagina de origine de pe acest site.
  • Răspunderea morală, juridică sau de orice alt tip a celor prezentate, aparţin în totalitate autorului, fie el al blogului (eu) sau al comentariilor (cititorii).
  • Comentariile trec de moderare, când păstrează limita decenţei.
  • Pentru orice problemă legată de drepturile de autor vă rog să mă contactaţi.

Un răspuns to “1. Despre”

  1. Florin Nan Says:

    Iata ca lucrurile nu sunt bune sau rele prin ele insele ci ele devin intr-un fel sau altul in functie de intrebuintarea ce noi le-o dam. Iar dumneavoastra si toti cei care au astfel de preocupari binecuvantate faceti internetul un lucru frumos si folositor.
    Dumnezeu sa va ajute in continuare!

Lasă un comentariu