După rugăciune, al doilea mijloc de a interveni pentru răposaţi este milostenia pe care noi o facem în amintirea şi în numele lor.

Milostenia este de mare ajutor pentru odihna răposaţilor păcătoşi. Tot ajutorul dat săracilor, Iisus Hristos Îl ia asupra Lui: „Pentru Mine aţi făcut”, zicea El; prin urmare, El nu va vrea sa rămână dator către aceia de la care a primit binefaceri. Un pahar de apă rece, cei doi bani ai văduvei – toate vor fi recompensate la timpul lor.

Binefacerile făcute de cei vii în amintirea răposaţilor au aceiaşi semnificaţie ca şi când aceste fapte ar fi fost făcute de răposaţii înşişi.

Sursa: Ce se întâmplă cu sufletul după moarte şi cum poate fi el ajutat – Părintele Mitrofan

Sf. Ioan Gură de Aur ne zice:

„Postiţi? Arataţi-mi-o prin fapte!
Cum? De vedeţi un sărac, aveţi milă de el; un duşman, împăcaţi-vă cu el; un prieten înconjurat de un nume bun, nu-l invidiaţi; o femeie frumoasă, întoarceţi capul. Nu numai gura şi stomacul vostru să postească, ci şi ochiul, şi urechile, şi picioarele, şi mâinile voastre, şi toate mădularele trupului vostru. Mâinile voastre să postească rămânând curate şi de hrăpire şi de lăcomie. Picioarele, nealergând la privelişti urâte şi în calea păcătoşilor. Ochii, neprivind cu ispitire frumuseţile străine… Gura trebuie să postească de sudalme şi de alte vorbiri ruşinoase”

Dacă îţi pasă cu adevărat şi eşti creştin şi pe dinăuntru, eşti creştin şi la suflet, nu doar pe dinafară, ajută-i cu puţin din puţinul tău şi pe cei nevoiaşi, şi Domnul nostru Iisus Hristos îţi va răsplăti ţie… şi aici şi dincolo!

† LUMINA ORTODOXIEI †

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!


Reclame

2 răspunsuri to “3. Campanii umanitare”

 1. Ileana Says:

  Doamne ajuta!

  Felicitari pentru site!
  Am remarcat poze foarte frumoase pe acest site. As vrea sa va intreb cum as putea face rost de o parte dintre ele la o rezolutie mai buna, in vederea publicarii in revista ~Familia ortodoxa~ ?

  Ileana Jacola

 2. Florentin Says:

  Hristos a înviat!

  Vă mulțumesc pentru apreciere!

  Îmi cer scuze pentru răspunsul cu întârziere, dar nu am mai accesat blogul timp de câteva luni. M-aș bucura să vă fiu de folosr, dar am pierdut foarte multe materiale stocate în memoria calculatorului în urma unei virusări. Totuși, puteți să-mi spuneți ce v-ar interesa și poate reușesc să vă ajut!

  Doamne ajută!
  Florentin Duban

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s