Hristos a înviat!

Astăzi este Duminica Femeilor Mironosițe!

Acesta este strigătul de biruință care a izbucnit din inima femeilor mironosiţe când s-au întors de la mormântul Domnului, împărtăşindu-le ucenicilor vestea cea mare a Învierii! Astfel, cum auzim în slujbele Bisericii: „firea cea slabă a biruit pe cea bărbătească, deoarece gândul cel plin de milă a plăcut lui Dumnezeu”.

Atitudinea femeilor mironosiţe, care L-au urmat şi L-au slujit pe Hristos pline de credinţă, dragoste şi curaj, este model de urmat pentru toate femeile creştine, de aceea, Duminica Femeilor Mironosiţe este considerată Ziua femeii creştine.

Astăzi este ziua femeilor creștine

Ele sunt urmașele femeilor mironosițe, fiicele Învierii, roabele Domnului, candelele credinței, sufletul familiei. Femeile creștine, credincioasele Bisericii Ortodoxe, menţin, mai mult decât bărbaţii, flacăra credinșei şi tradiţiile străbune, focul sfânt al rugăciunii şi evlavia în casele noastre. Femeile credincioase sunt şi mame bune, creștine devotate, soţii cinstite şi ostenitoare, model în societate. Femeile credincioase sunt întâi la biserică, întâi la rugăciune, la post, la lucru, la milostenie, la citirea cărţilor bune, la îngrijirea bolnavilor, la toate. Ele menţin căldura duhovnicească a credinţei, a dragostei, a răbdării şi a împăcării, în biserică, în familie, în societate.

(Părintele Cleopa Ilie)

În  Duminica Femeilor Mironosițe sărbătorim Ziua femeii creștine

Se cuvine să ne întoarcem cu tot sufletul, și inima, și cugetul către toate sfintele care ne sunt alături, care ne ocrotesc și se jertfesc pentru noi, să le aducem mulțumire și cinste, rugându-ne pentru sănătatea lor întru viață veșnică.

Vă mulțumim pentru tot și toate, și împreună cu voi, ne rugăm să ne învrednicim de darurile oferite nouă de Bunul Dumnezeu, în blânda Sa milostivire şi înţelepciune fără de sfârşit. Să ne trăiţi întru mulţi şi fericiţi ani!

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă dea, pe deasupra, peticul dumneavoastră de cer!

Întru mulți și binecuvântați ani!

Vă îmbrățișez întru Domnul,

Florentin D.

Reclame