Cercetătorii, istoricii, teologii şi jurnaliştii au la dispoziţie, începând din data de 9 Februarie, un instrument de informare academic în studiul trecutului Bisericii noastre.

Noua „Enciclopedie a Ortodoxiei Româneşti” vine în întâmpinarea nevoii de informaţie cât mai completă, structurată după criterii ştiinţifice, a celor care, din pasiune sau interes academic, se apleacă asupra Ortodoxiei de la noi din ţară. La această lucrare unicat, colectivul de autori coordonaţi de Părintele Academician Mircea Păcurariu a lucrat un an şi opt luni, ne informează TRINITAS TV.

Lucrarea cuprinde peste 2000 de articole şi tratează teme variate, de la vieţile şi activităţile ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, sfinţii daco-romani şi români, marii duhovnici, profesori de teologie, domnitori ctitori de lăcaşuri sfinte, lăcaşuri de cult monument istoric sau reprezentative pentru cultura noastră, şi până la teme legate de legislaţia bisericească din trecut.

„Enciclopedia Ortodoxiei Româneşti” a apărut la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, fiind lansată în cadrul şedinţei anuale de lucru Adunării Naţionale Bisericeşti.

Reclame