Adam si Eva

Cine este bun, mai bun sa se faca si cine a biruit ispita, sa se roage pentru cel care e înca în ispite. (Pr. Paisie Olaru)

O cadere nu este atât de rea ca o recadere. (Bernard de Clairvaux)

Smulge gândurile rele cu alte gânduri. (Sfântul Nil Sinaitul)

Dumnezeu ne cerceteaza cu cele placute sau cu cele neplacute. Noi sa le primim pe amândoua cu aceeasi supunere. Pe amândoua caile ne readuce Dumnezeu la sanatatea sufletului si la reunirea cu Dânsul. (Sfântul Ioan Gura de Aur)

De doua feluri este ispita : sau strâmtorile vietii încearca inimile, vadind rabdarea lor, sau belsugul vietii devine iarasi chip de ispita. E deopotriva de greu, atât sa-ti pastrezi sufletul neînjosit de greutati, cât si sa nu ti-l jignesti în situatii înalte. (Sfântul Vasile cel Mare)


Toata ispita este îngaduita de Dumnezeu pentru vindecarea sufletului bolnav. (Sfântul Ioan Damaschin)

Este mai ferit de primejdie cel care nu îngaduie dusmanului sa intre în casa, decât cel care, dupa ce l-a lasat sa intre, se lupta cu el sa-l scoata. (Sfântul Tihon)

Când un om bun nu primeste obiceiurile celor rai, chiar daca ar trai împreuna cu ei, nu este nici un pericol. (Fericitul Augustin)

Nu locul îl mântuieste pe om, ci vointa lui. Adam a cazut chiar în rai, în timp ce Lot s-a pazit chiar în Sodoma.(Sfântul Efrem Sirul)

Corupând sufletul rapesti ceea ce apartine vesniciei lui Dumnezeu. (Fericitul Augustin)

Reclame